Седем антикризисни мерки  ще внесат от ГЕРБ  в парламента в понеделник. Лидерът

...
Седем антикризисни мерки  ще внесат от ГЕРБ  в парламента в понеделник. Лидерът
Коментари Харесай

ГЕРБ: Държавата фалира, внасяме седем антикризисни мерки в НС

Седем антикризисни ограничения  ще внесат от ГЕРБ  в Народното събрание в понеделник. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ограниченията са напълно ориентирани към бизнеса.

Бойко Борисов благодари на парламентарната група на ГЕРБ за търпението, което е вложила за избор на ръководител на Народно събрание.

„ В тази обстановка, до момента в който се губеше време с избор на ръководител Министерство на финансите даде брифинг с трите разновидността на бюджета ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

„ Държавата банкрутира, до момента в който избирахме ръководител на Народното събрание. Министерство на финансите показа проектобюджет за 2023 година с бюджетен недостиг от 6,6 от Брутният вътрешен продукт, което значи, че с пет милиарда и триста милиона лв. се утежнява недостига от 2022г., също така оферират да се тегли нов дълг от 16 милиарда лв., кои финансови инстанции имат доверие на страната ни след ръководството на кабинета Петков ”, съобщи Кирил Ананиев.

Той съобщи, че всичко това се дължи на  лошото ръководство  на  Асен Василев.

„ Според мен той е най-слабият министър на финансите през последните няколко десетилетия ”, безапелационен бе Ананиев.

„ Първата мярка е решение на Народно събрание за обезщетения на бизнеса за цената на тока.  Второто предложение е възбрана за либерализация на битовите клиенти. Третата мярка е Министерски съвет да вкара мито или да предприеме други дейности, които да доведат до понижение на горивата с 1 лев на литър. Четвъртото предложение е възлагане на Министерски съвет да организира процедура за дълготрайна процедура за газа. Петото предложение е лицензиране на неруско нуклеарно гориво. Ако бъде определен снабдител на неруски газ, цената ще падне доста в България. Последните две точки са да бъдат облекчени процедурите за създаване на ВЕИ и приемане на закони за офшорния вятър ", заключи Делян Добрев.  

Рецесията е голяма. 0,1% е прогнозата на Българска народна банка за Брутният вътрешен продукт. Това значи, че те страната банкрутираха. Изборите минаха. Но доста евентуално е да се зададат нови. Вместо да решаваме проблеми, ние ще гасим пожара с бензис. Трябва да вкараме непопулистки бюджет.  По проекта за възобновяване би трябвало да се знае дали е отворен още той. Ако е по този начин, ние последни ще си получаваме пари. Което значи, че тези пари, записани като задатък, може да не дойдат до декември ", сподели Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че с Турция неотложно би трябвало да се подобрят връзките за преодоляване на мигрантската рецесия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР